onsdag 5 november 2014

Konsten att ignorera

Göteborgs politiker tycks följa den norm som totalitära diktaturer följer - ju mindre man informerar om desto mindre får man stå till svars för det man sagt.

Kommunala bolag i Göteborg, däribland Renova, Göteborg Energi och Din El har gång på gång bevisat att de inte har samhällets bästa ibland sina främsta intressen. Det ligger helt och hållet i linje med de som bestämmer i Göteborg - politikerna.

Moderaternas senaste drag är - sannolikt - ett tecken på ett resonemang som följer hur man bör hantera valet; man räknar helt enkelt med att de som inte har personkryssat accepterar den ordning som finns på valsedeln. Å andra sidan borde man ändå öppna för en dialog i frågan för att se vad folket faktiskt vill, men det handlar - återigen - om Göteborgspolitiker som givetvis sätter sina egna, personliga, intressen främst.

Jag saknar till exempel ett års bundet avtal i Din Els prislista. Avtalet är standard och finns för jämförelse på Elpriskollen, ändå väljer DinEl, som är ett kommunalt bolag, att inte ge något pris för just den avtalsperioden. Ett klassiskt sätt att förhindra och försvåra jämförelser...

Det blev ett varierat inlägg, får be om ursäkt för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar