fredag 17 december 2010

Ritch ratch filibombombom

Under gårdagen höll sig temperaturen i Götebrgsområdet ett par grader över nollan, men marken var genomfrusen och det dröjde inte länge förrän den var täckt av ett centimetertjockt lager ren is.

Parkeringarna till flera av de större shoppingcentren i stan var som enorma isbanor som förmodligen hade lämpat sig lika bra för en hockeymatch som självaste Scandinavium. Den enda skillnaden mot isen i Scandiavium, bortsett från avsaknaden av reklamtryck, var att isen på parkeringarna var rispad av de dubbdäck som fortfarande finns på våra bilar.

Vädret den här vintern, liksom förra vintern, visar precis på problemet av kombinationen dåligt insatta kortsynta politiker och västsvenskt vinterväder. Temperaturen i Göteborg brukar pendla några grader över noll i december, redan en sänkning med några få grader ger ishalka.

Snöröjningen är ett skämt - visst har man kommit igång och visst gör de som faktiskt utför jobbet en bra insats, men man satsar för lite och för sent. Ska man ha ett förbud mot dubbdäck måste halkbekämpningen fungera felfritt, man måste se till att ha så mycket salt på lager att man klarar även ett värstafallsscenario. För saltet håller på att ta slut. Igen. Precis som förra vintern.

Tilläggas ska att polisen i alla fall verkar ha rätt inställning till dubbdäcksförbudet. Vid kontroller på Friggagatan förra veckan nöjde man sig med att dela ut varningar till bilister vars bilar hade dubbdäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar