måndag 28 mars 2011

Earth hour eller inte?

WWF tyckte att vi skulle släcka allt ljus en timma i helgen som gick, manifestationen kallas Earth Hour och tydligen ska allt bli mycket bättre av det.

Själv släckte jag inte, fast det var relativt nedsläckt 7-8 timmar nedan, så man kan väl säga att jag ändå bidrog på något sätt?

Bodström kommer med några småroliga reflektioner gällande amerikaners inställning till Earth Hour och miljöarbete generellt. Vi ligger rätt långt fram, mycket tack vare att vi accepterar socialistiska tvångsmedel som höjda skatter (bensin) och dyrare tjänster (viktbaserad avfallshanteringskostnad/sophämtning).

Visserligen sammanfaller Earth Hour ganska väl med vårdagjämningen så hela världen har ungefär samma ljustbehov, men där slutar väl också de jämförbara kriterierna. Lördagen var kall i stora delar av Sverige, största delen av energiförbrukningen var sannolikt uppvärmning och bara en bråkdel kom från belysningen.

Mysigt, fast ändå inte? Och är det bättre för miljön att tända värmeljus? Eller hade det varit bättre att sänka inomhustemperaturen ett par grader och ta på en extra tröja istället?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar