måndag 3 september 2012

Så drog cirkusen igång igen...

Då var det dags igen, Trollhättan ska tydligen börja producera bilar igen. Misstolka mig rätt, ingen är gladare än vad jag är om det skapas arbetstillfällen och möjligheter i Västra Götaland i allmänhet och Trollhättan i synnerhet, men det kan inte vara lätt att kasta sig in i en krympande bransch som ny aktör och dessutom i ett av de mest konkurrensutsatta segmenten just nu. För visst är det så, att elbilar är något som alla etablerade bilproducenter redan arbetar med men som dessutom en massa andra företag tror att de kan utveckla på egen hand?
 
GP tycks för övrigt förvånade över att man rekryterar ledningsgrupp nu men att man inte vet hur många montörer som behövs. Inte så lätt att börja planera byggnation innan planeringen och utvecklingen är klar, eller?
 
Det ska bli intressant att se vad som händer när Nevs börjar rekrytera utvecklingspersonal. Det sug som uppstod söder om Trollhättan när Saab försvann sög upp en stor del av den kapacitet som blev friställd, dessa kan mycket väl vara mer än villiga att återvända nu när möjligheten uppenbarar sig. För att inte nämna att man kan kapa den dagliga pendlingen med uppemot två timmar - en bra dag - och slippa köerna längs E45, E6 och Hisingsleden.
 
Notera att det här även innebär att Sveriges forna stolthet - bilindustrin - nu ägs av kinesiska intressent till 100%. På drygt tio år har vindarna vänt från väst till öst...
 
Ja, det ska bli intressant att följa och kommentera utvecklingen framigenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar