fredag 20 augusti 2010

Geely utvecklingscenter

Lite mer information från Auto motor & sport: Geelys Volvo-satsning i Kina kommer att inkludera ett utvecklingscenter.

Tills vidare låter man säkert verksamheten utanför Kina att ha sitt högkvarter i Göteborg och att flytta produktion och utveckling är en process som tar många år. Men den kan påbörjas omgående.

Visserligen har Ford redan plockat en del av godbitarna från Volvo, och ändå blev Volvo kvar i Sverige. Det som har hänt en gång kan sannolikt hända igen, men vem vill köpa svenska Volvo om 10-15 år?

1 kommentar:

  1. Under efterkrigstiden har vänsterregeringar nästan oavbrutet styrt Sverige.

    Deras politik var bra och aktuell för 30-40år sedan, när varvsindustrin var som störst i Sverige, men den är idag inte längre konkurrenskraftig och aktuell.

    Vänstern har i Sverige skapat Europas mest ovänliga företagsklimat, och gjort vårat land till ett av världens mest kostsamma och ogynnsamma länder att bedriva företag i.

    Framförallt drabbar detta relativt små företag, och det är svårt och oerhört kostsamt att starta nya företag.

    Volvo som har miljarder av pengar i rullning kanske har lättare att tackla alla kostnader, även om det är dyrt även för dom att bedriva verksamhet i Sverige.

    Men hårdast knäcker vårat skattesystem mindre företag som har under 30 anställda, vilket är majoriteten av alla företag.

    Detta leder till att så fort nya ideer och företag vuxit och tagit fart här, letar de sig ut ur landet.

    Vi lever i ett modernt land med stor tillverkningsindustri, export, skogs- och malmindustri. Vi har samtidigt väldigt bra utbildning och många program håller världsklass på universitetsnivå.

    Jag tycker det är ledsamt att resurser, tillgångar, produktion och verksamhet jagas ut ur landet.

    Samtidigt som att stora företag som kan ge väldigt många jobb där de etablerar sig, väljer bort Sverige.

    Jag tror inte folk är tillräckligt eftertänksamma och inte fattar vad för politiker de röstar på och vilket samhälle de skapar när de röstar.

    Det har alltid varit så att har ett land varit socialistiskt länge så känner man automatiskt att man måste rösta så för "min pappa har ju alltid gjort det".

    I Sverige är det ofint att tjäna pengar och vara framgångsrik för det gynnas inte av någonting i detta jävla landet.

    Och många ogillar eller känner sig fundersamma med för mycket invandrare och när integrationen går snett, men INGEN vågar prata om det(jag har själv invandrarbakrund) och man blir så "upprörd" när Volvo, något som ligger folket nära om hjärtat, säljs, går dåligt och flyttas någon annanstans.

    Sluta att slörösta på ett parti man inte har en aning vad dom står för, som skapar sämre företag, mindre jobb, färre nya jobb och leder i slutändan till att produktion som jagas ut ur landet.

    För alla som röstat vänster kan vara nöjda med erat resultat, ni har bäddat för detta och jagat erat egna käraste svenska företag ut ur landet! Länge levde Volvo en gång i tiden...
    Använd din röst med omsorg i valet!

    SvaraRadera