tisdag 17 augusti 2010

Vem tar ansvar för min pension?

Thomas Bodström är i farten igen... Den här gången gäller det pensionärerna, som tycks få mycket valfläsk den här gången. Det kanske alltid är så?

Bodström försöker oftast få det att låta som att allt negativt som händer har hänt under den korta tid Alliansen haft makten. Riktigt sant är det ändå inte. Eller?

De spärrar i pensionsreglerna som skyddar staten mot stora förluster i de pengar man investerat "åt" pensionärerna måste ha funnits på plats långt innan krisen. Bodström nämner naturligtvis inte det, eftersom det vore att peka på sig själv.

Alla vill att folket i Sverige ska ha det bra, särskilt de som hjälpt till att bygga landet till det vi är idag. Men det är inte de senaste fyra årens styre som ökat klyftorna, även om Bodström påstår det. Pensionen är idag till stor del en privat angelägenhet. Gamla socialdemokratiska sanningar om hur pension ska bekostas av framtida generationer håller inte längre; vi har en allt större mängd pensionärer som ska försörjas av en allt mindre arbetande befolkning. Dessutom har Socialdemokraterna för länge sedan slarvat bort de pengar som dessa pensionärer en gång i tiden drog in i systemet.

Det är därför det finns klyftor mellan löntagare och pensionärer. Och glöm inte premiepensionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar