tisdag 17 augusti 2010

Nu ska vi bygga röster!

Mona Sahlin på besök i arbetarstaden Göteborg, det kan väl aldrig sluta väl? Nej, dagens GP ger första ledtråden i hur S röstfiskar, man lovar helt enkelt att fram till 2015 bygga 10000 nya bostäder i Göteborg.

Man anser att fler bostäder leder till fler jobb. På kort sikt är det ganska naturligt, någon måste ju bygga bostäderna, men hur var det med arbetstillfällen på lång sikt?

Man lovar också att bygga ytterligare 1000 bostäder för unga, något som kan vara en bra idé om man satsar på studentboenden i redan etablerade områden.

Vi befinner oss i vad som kan vara en bostadsbubbla utan dess like. Priserna har gått upp sedan 90-talet och de fortsätter uppåt, till viss del beroende på att de nya bostäder som uppförs säljs med stora vinster på en redan haussad marknad.

Men vad händer om det kommer en krasch, eller om vi hamnar i en eftersläng av lågkonjunkturen vi tror vi lämnat? Ett ytterligare överflöd av bostäder i regionen kommer att pressa priserna på de som redan finns här, något som i slutändan kommer att drabba S väljare eftersom de i högre grad är belånade upp över öronen. Minns att man inom den rödgröna röran anser att de som har högt värderade bostäder men för lite pengar till skatt och räntor ska belåna bostaden ytterligare för att betala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar