onsdag 22 maj 2013

Och så var det då det här med SAAB... igen!

SAAB Automobil har hamnat i blåsväder igen, trots att det gått över ett år sedan nedläggningen blev ett slutgiltigt faktum. Ekobrottsmyndigheten har börjat komma ikapp och tycks ha funnit oegentligheter i bokföringen, före detta VD Jan Åke Jonsson och ytterligare två personer ur ledningen anhölls härom dagen för "grovt försvårande av skattekontroll", ett brott som kan ge fyra års fängelse. (SvD, SR)

Intressant är att man har valt att ge sig på personer som satt i ledningen innan Müller kom in, man har alltså funnit något som pekar på fiffel relativt tidigt i tragedin Saab. Även chefsjuristen är misstänkt för brott, vilket indikerar att det är kreativt arbete som ligger bakom.

Alternativt så är ekobrottsmyndigheten bara ute efter en syndabock. Trycket på att hitta en "ansvarig" att hänga ut är stort och tydligen kunde man inte hitta något på den per definition skyldige Victor Müller. I praktiken innebär det att man får leta lite längre bak i historien när man väl insett att Müller faktiskt gav Trollhättan konstgjord andning under en längre period. Hade mänskligheten haft något att tjäna på att rädda Trollhättan så borde Müller få Nobels fredspris. 

Nåväl, det ska bli spännande att se var det här slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar