tisdag 14 oktober 2014

Den som gör rätt kan inte göra fel

Det blir allt tydligare att en viss miljöpartist (vice statsminister) tycker att lagar och regler bara är till för dem som har svårt att följa dem. De som per definition har rätt kan inte göra fel, t ex genom att tanka sin privata husbåt med skattesubventionerad diesel. Dessutom kan man ljuga fritt både om vetskapen att man gör fel och syftet. Man behöver inte säga sanningen om man har rätt ändå.

Det börjar likna en dålig koreograferad version av Nordkorea när en mer eller mindre självutnämnd ledare gör lite som hon själv vill. Det är dessutom slående att just den här kvinnan bryter mot så många miljölagar att hon själv är betydligt värre än den minoritet vita, heterosexuella medelålders män som hon som grupp vill skuldbelägga för allsköns miljöproblem.

Nog för att förtroendet för politiker generellt sett är ganska lågt, men hur kan någon över huvud taget lita på en sådan som Romson?

Tyvärr är det säkert så att det finns mer att gräva fram, än så länge har man bara skrapat lite på ytan och upptäckt det som Romson själv tycker är såpass OK att det inte behöver döljas, även om det är fel. Men vad kan man hitta om man gräver lite? Mord? Våldtäkt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar