onsdag 1 oktober 2014

Överens?

Aftonbladet och de andra traditionella papperstidningarna har en del att lära om vad politik och minoritetsregering innebär, egentligen. De senaste dagarna har man basunerat ut nyheter om att Miljöpartiet och Socialdemokraterna har kommit överens om än det ena, än det andra, som om det i sin tur innebar att det är så som riksdagen kommer att besluta i höst.

Senast handlar det om jobben och a-kassan.

Många ser säkert bara rubrikerna och ser inte det stora problemet bakom. Varför förhandlar man om det här först efter man "tillsammans vunnit valet" - vad har ni som röstade på S och MP egentligen röstat för. Eller har ni bara röstat emot?

När det gäller jobben och den politik som socialisterna tillsammans vill driva igenom så handlar det om en förlängning av det som man tidigare kommit överens om när det gäller skolan. Man inför vad som på pappret är en massa förändringar som kommer att slå mot "de fula företagen" och som kommer att skydda de svaga medborgarna. Visst finns det tragiska situationer, men hur många har egentligen de här problemen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar