fredag 10 oktober 2014

Ta från de fattiga och ge till de fattiga

Regeringens kommande budgetproposition börjar tydliggöras, i alla fall om man får tro media. Det rör sig om skattehöjningar i de allra flesta fall.

Jobbskatteavdraget minskar för de med högst inkomster. Som vanligt vill man bestraffa de som har höga löner, man sänder därigenom signalen att de som vill lyckas gör bäst i att göra det utomlands. Många duktiga akademiker hamnar efter 15-20 års tjänst i de löneintervall som nämns, det är de som traditionellt sett lärt upp och indoktrinerat de unga som just kommit ut i arbetslivet. Signalen är nu att personer som lagt 15-20 år av sitt arbetsliv på att bygga kunskap inom sina områden gör bäst i att tillämpa detta någon annanstans.

Dessutom passar man på att sänka gränsen för statlig straffskatt, vilket förutom att det drabbar redan nämnda grupp även slår mot relativt nyutexaminerade akademiker inom många områden. Det är bättre att ta sin statligt finansierade akademiska utbildning och flytta till ett land som uppskattar den, särskilt eftersom man nu sänkt gränsen till en sådan nivå att det till och med kan löna sig att flytta redan innan många akademiker börjat fundera på att bilda familj.

Genom att ta bort den sänkta arbetsgivaravgiften för personer upp till 26 år gör man det mindre lönsamt att anställa de som valt att inte gå den akademiska vägen. Men det gör ingenting, man kompenserar genom att införa obligatorisk skolgång fram till 18 år, dvs tills man är nästan klar med gymnasiet, en "nästan färdig" gymnasieutbildning värderas högre än ett par års erfarenhet i ett arbete som per definition måste vara orättvist, eftersom det är ett faktiskt jobb.

De ondskefulla företagen ska minsann inte få utnyttja unga på det sättet, även om det inte gör någon egentlig skillnad för ungdomarna som ändå får en lön istället för ett bidrag och som dessutom sätts i arbete på ett produktivt sätt.

Är man dessutom pensionär och driver eget företag parallellt så ska man straffas rejält. Att sätta folk i arbete, även om det är en pensionär, måste vara på gränsen till olagligt!

Nej, man får verkligen hoppas att det här till största del är socialisternas drömmar och inte framtiden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar