torsdag 16 oktober 2014

Provokation som mediakanal

Det slog mig att det kan vara ett försök att få uppmärksamhet som driver Romson till att mer eller mindre medvetet göra fel och bryta mot miljölagstiftning, skatteregler och allmänt gott miljömedvetande. När hon satt och tjurade i opposition är det väldigt lätt att påpeka att det var "Alliansens" fel på ett eller annat sätt, eller det kanske var det tänkta försvaret, om någon hade kommit på henne.

Fast hon missade att saker och ting kan komma att slå tillbaka långt senare, särskilt om man bryter mot sina egna ideal...

Det finns en viss likhet mellan den här frågan och många andra uppmärksammade fall. Aftonbladets "Allt om Stockholm" skriver om amning på korgen, där "Arga Snickaren" faktiskt lyfter fram en poäng. För de allra flesta av oss, både krögare och besökare, är det säkert helt OK med amning i en restaurangmiljö om det sker med en anpassad diskretion. Man måste inte "hänga ut båda brösten" för att man ska amma; så vitt jag vet kan barn bara amma från ett bröst i taget.

Det går också att sköta det hela mer diskret i den miljön än vad man kanske gör hemma vid köksbordet eller i TV-soffan, där de flesta säkert försöker att göra det så bekvämt som möjligt.

Åter till Romson och skattefusk, smutsvattenutsläpp och allmän nedskitning. Det är inte OK att inte leva som man lär när man är extremist. Det här är ett ständigt återkommande inslag i debatten: varför kan inte de som gapar högst över att andra gör fel se till att själva göra rätt???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar