torsdag 2 oktober 2014

Ett nej är ett nej... Eller?

Det ska bli spännande att se hur Göteborgs kommun hanterar trängselskatten framöver. Trots en bred politisk överenskommelse som låg till grund för beslutet bakom trängselskatten tvingas man nu hantera folkets nej.

Flera av vänsterpartierna driver hårt på lagar om kvinnofrid och samtyckeslagar liknande de som nyligen införts i bland annat Kalifornien där allt annat är ett "ja" numera är ett "nej". Det borde gälla i alla frågor, även gällande trängselskatten. Folket har sagt sitt, punkt.

Det har varit relativt tyst när det gäller den politiska utvecklingen i Göteborg efter valet. Flera partier har låtit sina valaffischer sitta kvar, de kanske hoppas på omval? Vem som ska leda stan är oklart men det finns väl en överhängande risk att mutornas general Hulthén fortsätter sitta i toppen - Muteborg är ju hennes stad - kosta vad det kosta vill.

Samtidigt kommer trängselskatten att höjas vid årsskiftet, enligt den femårsplan som göteborgskamraternas statsduma sedan tidigare accepterat.

Idén med en folkomröstning gällande trängselskatten var förmodligen helt fel redan från början. Psykopater är kända för att vara övertygade om att de är så mycket smartare än alla andra att andra tror på vad man säger och gör som man vill. Snart blir det upp till bevis för att se vem som bestämmer och vem som tvingas följa efter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar