onsdag 5 maj 2010

Fonder - Tillväxt

Just det, fonderna skulle gås igenom också.

Jag gillar tillväxtmarknader. Ryssland är naturligtvis en gammal favorit, bland de lite nyare hittar man Indien och Kina.

Ryssland är svårt att veta hur det ska gå i framtiden, snart bör man nå en nivå där fortsatt tillväxt går trögt. Rysslandsfonder har funnits bland mina investeringar sedan tidigt 90-tal, det säger en del om hur länge utvecklingen har varit positiv där borta i öst.

Indien har väldigt stark potential och är nog ett land som många av oss i väst både förbiser och dessutom ofta underskattar. WolframAlpha.com ger en intressant jämförelse mellan länderna. Vi tänker oss oftast Kina som världens folkrikaste land; "de har ju över en miljard invånare", men faktum är att även Indien är där, och dessutom inte så långt ifrån Kina. 1.31 miljarder i Kina mot 1.18 miljarder i Indien. Dessutom är indierna mer utbildade, mer "hungriga" och betydligt mer anpassade för affärer mot västvärlden.

Förutom tillväxt så är jag även intresserad av potentiella tillväxtområden - Afrika, Mellanöstern, Indonesien.

Även Latinamerika räknas väl fortfarande som en tillväxtregion.

Fonderna gick i genomsnitt ner i går. Föga oväntat. Undantaget var mina lite mer udda investeringar, småbolag runt om i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar