onsdag 5 maj 2010

Jag tänkte inte skriva en politisk blog

Precis. Jag skulle inte kommentera politik.

Men herr Bodström måste ha fått en fotboll för mycket i huvudet. För det är rätt mycket fotboll i att utforma en politik efter linjen INTE. Vi ska INTE släppa in bollen i mål. Vi ska INTE förlora. Vi ska INTE slå motståndaren när domaren ser det.

--

Bodström är över lag aggressiv och barnslig i sin blog, den är rätt rolig att läsa. Han tänker sig givetvis lite för innan han publicerar inlägg, men det skall tilläggas att det emellanåt är ganska lite.

Socialdemokraterna är naturligtvis inte öppna för ett arbete med Sverigedemokraterna men i likhet med alla andra "toppolitiker" gömmer man huvudet i sanden när det gäller Piratpartiet, som trots allt fick göra den politiska överheten sällskap i Bryssel. Förmodligen utan samma Toblerone-konto som Socialdemokraterna nallar på hela tiden, men ändock är de där.

--

Att den rikaste hundradelen av befolkningen inte ska få mer pengar än de fattigaste 25 procenten innebär vad? Att man ska slänga ut den procent i Sverige som har mest kapital? Bodström har förmodligen felformulerat sin egen punkt, men tolkar man den bokstavligt så ser det ganska roligt ut.

--

Att RUT-avdraget bara används av rika som vill ha hjälp med att gå ut med hunden? Jaha. Och ROT då? Det kan man väl använda till att bygga en hundgård? Eller nåt sånt. Eller till att sätta in en luft-luftvärmepump i densamma. Spelar det någon roll för personen som tjänar pengar på att promenera med andras hundar vems hunden är? Jo, i Bodströmsamhället är det bättre att hundpromenadören (eller vad det heter) promenerar till Arbetsförmedlingen och får a-kassa, eftersom Bodström då i alla fall slipper se att grannen har någon som kan gå ut med hunden på dagarna. Avliva byrackan istället.

--

Gällande sjukvården så har den under de senaste 30 åren eller så blivit allt sämre. Slår man ut det på åren så är det till största delen S-regeringar som bidragit, eftersom större delen av de här 30 åren har letts av S.

--

Det glädjer mig att se att oppositionens linje och nya skuggbudget verkligen visar hur man har tänkt att Sverige ska möta framtiden. Alla ska med! och de flesta ska betala för det.

Det mest intressant, som slutkläm, är att om Bodström nu blir invald i riksdagen så ska han INTE sitta där, eftersom han ska på långsemester med familjen.

Tomas Bodström är INTE min favoritpolitiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar