torsdag 14 april 2011

Sparkontona hopas hos Avanza

Jag blev milt sagt lite förvånad när jag skulle ta reda på gällande ränta på Sparkonto+Klarna hos Avanza. Inte nog med att det hade dykt upp ett sparkonto till - Sparkonto+GE Money Bank - det nya kontot hade också bättre ränta.

Nu skiljer det inte mycket mellan räntorna, 1,80% för Klarna och 1,85% för GE Money Bank och jag orkar inte jaga runt riktigt så mycket, men det är ändå ett bra initiativ av Avanza att öppna upp för fler aktörer. Det skapar en del konkurrens vilket förutsätts vara bra för kunderna.

Vill man jaga ränta kan det annars vara värt att kika in hos Volvofinans och ta en titt på deras sparkonto. Räntan är för närvarande 2,55%, markant bättre än vardera Sparkonto+ hos Avanza i dagsläget. Har man BankID ska det vara relativt enkelt att öppna ett konto, vilket detockså var.

En liten skillnad mot Avanza är att Volvofinans på traditionellt vis tycks betala ut räntan årsvis. Hos Avanza krediteras räntan månadsvis, inte för att det gör någon ekonomisk skillnad men det känns ändå som att man får pengarna "nästan direkt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar