fredag 29 april 2011

Inte bara Saab

Dags för en kommentar gällande PPM.

För det första glädjer det i alla fall mig att man nu gjort en direkt redirect av www.ppm.nu till www.pensionsmyndigheten.se, tidigare fick man se ett meddelande om att man skrivit fel adress och att man skulle lära sig den nya adressen, men nu är alltså de båda vägarna in likställda vilket är skönt för lata människor som mig.

Annars kan man säga att årets utveckling är ganska dålig. Det lilla kapital som halkat in på Premiepensionen kan man lika gärna försöka maximera avkastningen på så gott det går (på egen hand, varför betala en massa avgifter för att få information som inte garanterar bättre avkastning?). Men det går inte så bra, till och med delen som ligger i räntefonder drabbas av förluster.

Det är en del av Premiepensionslotteriets problem - man kan inte ens lägga pengarna i något som garanterar att man inte förlorar kapital, dvs ett sparkonto eller motsvarande. Fonder av olika slag kan alltid gå ner, även "säkra" räntefonder och periodvis kan det vara bättre att låta pengarna vila på ett rent räntebärande konto. Men det alternativet finns inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar