söndag 14 november 2010

Äntligen!

Äntligen lite goda nyheter den här helgen! Mona Sahlin avgår som partiordförande för Socialdemokraterna, en positiv nyhet för Sverige!

Inte för att jag personligen är missnöjd med Alliansen utan snarare därför att oppositionen förr eller senare kommer att få makten och med Mona Sahlin som statsminister kan man inte annat än att skämmas för att vara svensk. Eller?

Att försöka skjuta valet av ny ledning till våren ser jag som ett konspiratoriskt drag för att man ska hinna få tillbaka Tomas Bodström. Nu verkar krisen vara värre än så, vilket innebär att man kanske måste välja partiledare utan att ha Bodström som ett alternativ, vilket vore synd. I alla fall för Socialdemokraterna. Å andra sidan skulle jag bli mycket förvånad om inte Bodström är på plats i mars.

Socialdemokraternas ledare gör för övrigt lite som de själva tycker och inte helt sällan går det emot Socialdemokratins principer. Samma tecken finns bland den gamla Sovjetledningen, som i praktiken var mer en partidiktatur än en kommunistisk dröm.

Det här bäddar i alla fall för en spännande vinter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar