torsdag 11 november 2010

Finns det en framtid för fordonstrafiken i Göteborg?

I GP kan man idag läsa om förslagen på en ny älvförbindelse i Göteborg. Förslaget stöds av samtliga partier eftersom det på politiskt normalt sett är en feglösning som inte tillför något till den allmäna situationen i staden.

Det handlar alltså om en ersättare till Göta Älvbron som numera är mest känd för att tappa delar och vara i allmänt dåligt skick. Den nya bron lättar således inte upp något för trafiksituationen, den är planerat att vara klar 2019 och då kommer trafiksituationen att vara ännu värre, om inte Peak Oil och klimatkriser redan löst problemet åt oss vid det laget.

Problemen med förbindelserna mellan Hisingen och fastlandet är många och ändå expanderar man industrier och utvecklingscentra på Hisingen. Vore det inte bättre att försöka flytta ut verksamheten direkt i stället? Dessutom behövs fler, bättre och billigare pendlingsförutsättningar. Hur många tror att införandet av vägtullar i Göteborg inte kommer att innebära att det blir dyrare att åka kollektivt? Varje chans att höja priserna tas...

Ett bättre förslag är att dels att bygga en ny förbindelse mellan Hisingen och Centrum, dels att reservera åtminstone två filer i Tingstadstunneln helt åt E6 och att ta bort merparten av av- och påfarterna i anslutning till tunneln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar