onsdag 24 november 2010

Dubbfritt kaos väntar

Det snöar i Göteborg, vilket numera innebär att det ligger snö på vägarna. Borta är den tid då man var ute och aktivt bekämpade snön och såg till att vägarna var säkra att köra på. Istället har vi en lagom tjock hinna av packad snö på våra gator och vägar som dessutom bara blir mer och mer kompakt för varje bil som passerar.

På de större vägarna är det Trafikverket som ansvarar för snöröjningen och där fungerar det jämförelsevis bra men på de mindre vägarna är det snåla kommunpolitiker med kort minne som bär ansvaret.

Skolbussarna i delar av Västsverige är helt eller delvis inställda på grund av en relativt liten mängd snö i kombination med usel väghållning och dåligt förberedda bussar. De bussar som skall ersätta biltrafiken och få oss att åka kollektivt tycks inte ha några som helst krav på vinterdäck, skulle det vara bättre än att åka bil?

Snöläget på vägarna under morgontimmarna var ändå hyfsat, trafiken hade nött bort det mesta av snön och de större lederna var nästan snöfria. Parkeringar och gator var täckta av ett tunt lager snö som på grund av att den var orörd ännu inte packats till is. Men nu börjar snön falla på allvar igen och medan Svensson jobbar på täcks gatorna av ett nytt lager snö och lagom till hemresan kommer halkan.

Notera också att det är några minusgrader i Göteborg, någonstans i närheten av -5 grader. Det bäddar för bra isväder... Trevlig resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar