torsdag 9 augusti 2012

Fusket börjar till vänster...

Rubriken är något felvriden, fusket börjar kanske inte alltid till vänster, men det är definitivt värre ju längre ut till vänster man kommer.
 
En genomgående trend i samhället är att de allra flesta försöker komma över så mycket som möjligt genom så liten arbetsinsats som de bara kan. Flera av de forna kommunistiska staterna grodde till samhällen där den politiska eliten hade allt och styrde alla, enpartistater som i slutändan drev sig själva i kras genom trycket från folket. Ryska revolutionen var ett uppror på tsaren som ersattes av en kamratlig kommunistregim som på bara några decennier lyckads driva sig själva till elitism och totalt sammanfall.
 
SSU är ofta i blåsväder, mer så än de andra ungdomsförbunden. Visserligen är SSU bland de största förbunden, men med tanke på vad man står för rent politiskt, så borde man kanske undvika att fuska med bidrag? På flera nivåer, dessutom?
 
Socialdemokraterna säger sig vara ett arbetarparti, men för att bibehålla den stämpeln måste man fokusera på att bygga upp en bild av sig själva som ett parti som arbetar för att främja de som arbetar i allmänhet och de så kallade "arbetarna" i synnerhet. Nu har de flesta politiker i och för sig aldrig arbetat och de som har arbetat har sannolikt gjort det i alltför begränsad omfattning, men ska man sko sig på andras bekostnad borde man försöka att göra det utan falsk flagg.
 
När ett ungdomsförbund drabbas av den här typen av affärer borde "rätt" väg för de centrala delarna av organisationen vara att polisanmäla samt på sikt avsätta och spärra av de som varit inblandade i affären, om det visar sig att de begått bedrägerliga handlingar. Man ska inte döma på förhand, men man ska i alla fall se till att rättvisa skipas och att saken utreds, så att man kan lägga den till handlingarna.
 
Minskade politiska bidrag till moderorganisationen på grund av en minskande väljarkår kan vara det som egentligen ligger bakom. För hur ska en organisation som får minskande bidrag kunna fortsätta att leva på samma nivå som tidigare?
 
Nej, det är nog dags att tänka om. Socialismen måste moderniseras och struktureras om så att den passar den nya tidens samhälle.

2 kommentarer:

  1. Tja .... var det inte moderaternas ungar som åkte dit för ett tag sedan?

    SvaraRadera
  2. Alla åker dit förr eller senare. Fast fusket är naturligtvis störst där det finns flest medlemmar. Man borde se till att straffen blir hårdare för de som utnyttjar systemen för egen vinning.

    SvaraRadera