måndag 28 juni 2010

Ägodelarna tycks öka i värde...

Jag föll nästan i fällan att beteckna boendet som en investering. Bättre att se det som en ägodel som genom regelbundet underhåll kostar en massa pengar men som tillför en viss livskvalité.

GP skriver att bopriserna i väst ökar. Intressant att man ser en ökning på 10-15% jämfört med förra året, det är en ganska kraftig stegring och detta under en period då folk i allmänhet bör vara medvetna om att räntorna kommer att gå upp.

Det är roligt att se att förorten Partille nu har ett snittpris på 3,5 miljoner kronor, det är mycket för en förort. Eller?

4 kommentarer:

  1. Om man tänker på nybyggnationen gällande småhus samt antalet sålda villor med Öjersjö som största dragplåster i Partille är inte snittpriset särskilt chockande.
    Problemet ligger hos köparna som är beredda att hosta fram 4mill för ett radhus, bl.a här i västra göteborg.
    Att äldre villaägare har ett "mervärde" på runt 2miljoner+ är nästan dagsnormen.
    Partille är på uppgång, och visst får man vara beredd på att betala 3,5 även i Sävedalen och Utby.
    Torslanda är ett kapitel för sig självt, men dessa områden är förhållandesvis prisvärda jämfört med syd och väst om göteborg innerstad.

    SvaraRadera
  2. Hela Hisingen är väl lite mer "prisvärt" än flera av kransområdena.

    Det är skrämmande att nyproducerade villor som för ett par år sedan hade kostat 2,5-3Mkr idag säljs för en bra bit över 4Mkr.

    Jag har inte följt läget för östra delarna av regionen, men det ser ut som om det följer samma mönster där.

    SvaraRadera
  3. 2013 införs trängselskatten i Gbg, då lär väl trycket att bo i den här regionen minska? Jag tänker i alla flytta från det här skattehelvetet (=motsats till skatteparadis) ;-)

    SvaraRadera
  4. Svårt att säga vad som händer när (om) det blir trängselskatt, befolkningen är mindre priskänslig än vad man tror. Dessutom är det inte helt klart för mig vad konsekvenserna blir, det kan hända att det är innerstan som drabbas hårdast när de som bor utanför "tullarna" inte vill ta sig in till centrum för shopping och nöje.

    SvaraRadera