onsdag 30 juni 2010

Vad hände med Lundin?

Innehavet i Lundin Mining föll plötsligt förbi nollpunkten igår, ganska oväntat. Visst rörde det sig runt nollstrecket ett bra tag direkt efter köpet för länge sedan, men sedan stack kursen iväg ordentligt. Men, som vanligt, de här aktierna ger större rörelser än de större bolagen, så helt oväntat var det inte.

Hur som helst ligger Lundin Mining nu drygt 19% back på en vecka, att jämföra med OMXSPI som ligger back omkring 6% på samma period. Återigen, de mindre bolagen utsätts för större svängningar på börsen.

UBS har publicerat en analys som visserligen säger att Lundin har underpresterat jämfört med sina konkurrenter men man har ändå satt en relativt hög riktkurs (39:60).

Som vanligt kan man inte lita på analyser, oavsett vem som står för dem, börsen lever sitt eget liv.

Den bästa investeringen i portföljen just nu är Bilia, som ligger stabilt runt 90:-, vilket är ett lyft på 13% sedan köp, för min del. Visserligen var aktien uppe och vände kring 100:- när utdelningen närmade sig, men nu verkar den ha hittat en lagom nivå.

Strax före semestern bör väl många av bilverkstäderna gå bra när folk ser till att bilen får en genomgång innan eventuella resor inleds.

Jag kan tänka mig att mobiltelefonoperatörerna går bra under/strax efter sommaren också. Som jag påpekade i ett tidigare inlägg har kunderna alldeles för dålig koll på vad som gäller vid utlandsresor. Fast mina innehav i TeliaSonera är nog underlägsna Tele2 där, det känns som att Tele2 har en något annorlunda kundkategori och dessutom är mer exponerade mot mobiltelefoni. Det kanske blir ett köp där också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar