tisdag 22 juni 2010

Trött på sossarna...

Det har börjat låta en del i sosseleden, min misstanke är att det är uppviglaren Bodström som varit i farten, han var ju trots allt först.

Naturligtvis är det beklämmande att vår utrikesminister blivit inblandad i något som skulle kunna vara folkrättsvidrigt. Samtidigt är Carl Bildt i mina ögon den bäste utrikesminister vi haft - han är känd, han har kontakter och han syns. Dessutom har han ett sätt att uttrycka sig som är genomtänkt och artikulerat, till skillnad från Bodströms brutala blog (bbb).

Personligen är jag lite orolig för var det här kan komma att sluta, och vilken position det ger oss på sikt. Skriks det tillräckligt mycket behövs inte ens en rättegång för att det ska kunna gå åt skogen. Bodström själv förfasades ju över Asks påhitt med färgglada kuvert till misstänkta sexköpare, nu drar han åt andra hållet och försöker döma utrikesministern på förhand.

Ironin är påtaglig - Bodströmsamhället är Bodströms vision om en trygg framtid. Tomas Bodström vill införa ett övervakningssamhälle som ligger i linje med det tyskarna försökte åstadkomma på 1930- och 40-talen. Allt för att skydda den allmäne medborgaren som enligt Bodstöm är för dum för att inse sitt eget bästa. Och den som har rent mjöl i påsen har ju ingenting att frukta, eller hur?

Jag gillar dock Bodströms grepp för att slippa kommentarer och en öppen diskussion. Han tillåter nämligen inte att man lämnar anonyma kommentarer. Och lämnar man en signerad kritisk kommentar hamnar man väl i Gulag så snart Bodströmsamhället tagit över makten med Überführer Bodström i spetsen.

Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar