torsdag 16 september 2010

Mer om dubbdäck och trafiksäkerhet

Dubbdäcksinlägget igår genererade en hel del trafik och en massa kommentarer. Trevligt!

Aftonbladets Robert Collin kommenterar i sin blog en intervju som gjordes i ABC-nytt (lokalnyheterna i Stockholm) där miljöpartiets Yvonne Ruwaida diskuterade dubbdäcksförbudet kontra den nya rapporten från Trafikverket.

I min åsikt har vi våra svenska bilföretag att tacka för mycket av trafiksäkerheten vi har idag. Kanske inte så mycket för vad de har gjort det senaste året, utan snarare för vad de har gjort de senaste 10-20 åren. Volvo och Saab är stora på den svenska marknaden och i Europa och deras säkerhetstänk är anpassat för svenska förhållanden.

Man ska komma ihåg att det är i de oväntade situationerna, ofta i stadstrafik och i kökörning, där dubbdäcken behövs mest. På en isig vägbana inne i stan eller på någon av genomfartslederna hjälper inte elektroniska system till för att stoppa mindre allvarliga olyckor. Det är det som är farligt för våra barn, vintertid. Och nu varnar Trafikverket för att många föräldrar släpper ut barnen i trafiken för tidigt, samtidigt som man gör vägarna mindre säkra vintertid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar