fredag 3 september 2010

Nya investeringar och Carnegie till räddningen för HQ Bank

Dagens börshandel inleddes med både upp och nedgångar, men just nu ser det ut som om allt vänt till det positiva. Det kan delvis vara en reaktion på meddelandet att Carnegie köper HQ Bank, men det kan också vara en normal utveckling för en helt vanlig fredag.

Carnegies uppköp av HQ Bank för tankarna till turerna kring Saab Automobile för inte alltför länge sedan, fast med bankintressen måste affärerna gå snabbare för att inte riskera att drabba kunderna och på sikt hela marknaden, vilket analyserats om på flera håll. Tur för HQ Banks kunder att affären blev klar snabbare än General Motors turer kring Saabs nedläggning och/eller försäljning.

Det blev ett nytt köp för några dagar sedan, Axfood den här gången. Kursen är relativt hög (över 200 SEK) så det blev ett mindre antal aktier. Axfood har tidigare haft god direktavkastning, jag ser köpet som ett förvärv på längre sikt och hoppas dessutom att jag kan utöka innehaven längre fram. Man ska investera i saker man förstår sig på och matvarubutiker är inte så mycket hokus pokus. Dessutom gillar jag Willys och Hemköp.

Jag ser att Swedbank går lite bättre än index just nu, också det kan vara en reaktion på det ljusare läget för HQ Bank?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar